Novice

Kako preiti od Excelovih tabel na CRM sistem

Prehod na CRM sistem je zahteven za vsako podjetje, saj mora vsako podjetje prilagoditi svoj delovni proces. Še poseben je to izziv za mala in srednje velika podjetja. 

Veliko podjetij, ki začnejo uporabljati Kabi CRM sistem, je v svojem poslovanju uporabljajo Excel tabele in beležke, kjer so beležili vse informacije od prodaje, podpore, pomembnih datumov, itd.  

Vendar pa je lahko implementacija pravega CRM sistem odlična rešitev za podjetja. Zakaj? Z implementiranim CRM sistemom se informacije enostavneje pretekajo med zaposlenimi v podjetju. Poleg tega lahko do informacij dostopate kjerkoli in kadarkoli, ne glede na napravo, ki jo uporabljate. To pomeni, da tudi preprosto opravilo, kot npr. preveriti kontaktne podatke stranke ali preverite stanje prodaje, opravite hitro v le nekaj klikih. Vse informacije, ki jih potrebujete so na enem mestu. Praktično, se strinjate? 

Kaj je management sprememb? 

Management sprememb pomeni, da podjetje skoraj popolnoma spremeni svoje delovne procese in navade. Podjetja uvedejo spremembe na dva načina in sicer na: 

  • "Mehak prehod" - postopno uvajanje na nove procese 
  • "Trši prehod" - popolna sprememba procesov, sistemov in uporabljene tehnologije

Prehod iz excelovih tabel in beležk na CRM sistem bo imel velik in dolgoročni vpliv na zaposlene in delovne procese v vašem podjetju. Ta prehod bo uspešen samo, če boste na pravilen način uvedli spremembe

Management sprememb je pomemben proces, saj lahko le z njim spremenimo kulturo v podjetju

Načrtovanje za uspeh 

Prehod iz tabel in beležk na CRM je odlična poteza za vaše podjetje. CRM sistem je prilagojen vašim potrebam, z njim povečujete vašo učinkovitost ter produktivnost in vam omogoča vašo rast in rast vašega podjetja. Ne glede na to ali sta v podjetju dva zaposlena ali nekaj sto, vam management sprememb omogoča, da maksimalno izkoristite investicijo v CRM sistem, ki se vam bo kmalu in dolgoročno obrestovala

Kabi CRM sistem

Nazaj